Peugeot 508 – víc než zajímavé auto

25. únor 2017
Motorsvět

Do testu se nám dostala jedna specialita z dílny francouzských konstruktérů a na své si přijdou zejména milovníci kombíků. Peugeot 508 totiž spolkne do kufru 550 litrů a naplnit ho na víkend bude oříšek i pro vekou rodinu.

V testu jsme měli automobil, který byl vybaven hybridním pohonem v kombinaci elektromotoru s dvoulitrovým nafťákem a navíc disponoval speciálním allroadovým paketem. Tento model však svojí cenou atakuje hranici jednoho milionu korun.

Sáhneme raději po něčem lidovějším, po klasickém kombíku s cenou nad 600 000 Kč. Z vlastní zkušenosti doporučujeme při výběru automobilu sáhnout rovnou pro dvoulitrovém provedením s označením HDI, které nabízí příjemnou dynamiku motoru a rozumnou spotřebu kolem šesti litrů.

Jízdní vlastnosti a odpružení je spíše průměrně až tvrdé, co Vás však bude hýčkat, je interiér. O francouzských autech je známé, že jsou pohodlná, a to platí i zde. Sedadla Vás pohltí a dodají jízdě příjemnější dojem.

A můj verdikt závěrem? Peugeot je auto, které si můžete koupit a ani moc nenaštvete sousedy, protože v nejsilnější třídě středních vozů patří k těm průměrným a zejména v kombinaci s tmavou barvou i méně nápadným. V některých ohledech mne zklamaly některé rázy do podvozku, ale vyzdvihuji jízdní projev motoru a hlavně bohatou výbavu.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Veronika Vošická
Spustit audio