Objednávek jako před Vánoci, ale musíme být opatrní. Naštěstí máme zodpovědné zaměstnance

19. březen 2020 11:00

Celá země se potýká s infekční nákazou a s tím jsou spjatá pravidla pro pohyb lidí a různé omezení. Řada firem, úřadů a institucí umožňuje svým lidem práci z domu.

Všude to ale nejde. „Řezníkům měří u vchodu do masokombinátu teplotu,“ referoval z žirovnického masokombinátu reportér Milan Soldán.

To je povinnost…

Pravidla museli změnit také v masokombinátu v Žirovnici. U vstupu měří teplotu, zapíší si jméno a příchozí musí podepsat prohlášení, že netrpí žádnou infekční nemocí.

„To je povinnost od té doby, kdy to vešlo ve známost,“ řekl majitel Jan Prantl. Výroba se nezastavila, naopak jede na plné obrátky. V posledních dnech přijímá až o dvě třetiny více objednávek než obvykle. „Někde možná nevyrábí, to ale nevíme. Nám to naskakuje jako před Vánoci nebo Velikonocemi,“ dodal Prantl.

Spolehliví zaměstnanci

Masokombinát to zvládá, podle Jana Prantla díky spolehlivým a uvědomělým zaměstnancům. „Nikdo nám nevysadil, ani pracovnice – matky. Všichni si našli nějakou náhradu.“

Obava zůstává jen z toho, aby bylo z čeho vyrábět. Dodávky do Žirovnice totiž putují z několika evropských zemí. „Zatím surovinu máme. Pokud by došlo k uzavření Španělska v rámci dodávek, aby by byly problémy,“ řekl Zdeněk Mašek z masokombinátu.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související