Několik týdnů platné jízdní řády už mají první změny. Například v Humpolci

14. leden 2020 06:00

Některé autobusy z Humpolce a zpátky mají od tohoto týdne nové jízdní řády. Kraj tak vyhověl žádostem cestujících, kteří nestíhali navazující spoje.

První den – pondělí - se ale neobešel bez drobných komplikací. I když autobusy přijížděly včas, byli i lidé, kteří čekání raději vzdali.

Na nádraží v Humpolci zastihl reportér pana Ondřeje, který chtěl autobusem odjet do Kejžlice, obce vzdálené asi sedm kilometrů severovýchodně od Humpolce. Jeho spoj měl odjet o 13 minut později než ještě na konci minulého týdne ze stanoviště číslo čtyři.

Po chvíli otálení to ale vzdal a šel do města hledat jiný způsob dopravy domů. „Tady ten autobus jede jen do Čejova, já potřebuji do Kejžlice,“ dodal ještě před tím. Spoj do Čejova skutečně na zastávce stál, po chvíli se ale objevil ten správný.

Potřeby cestujících

Změn jen pár týdnů platících jízdních řádů si vyžádali sami cestující, nestíhali totiž přestupovat z autobusů od Jihlavy a Pelhřimova.

„Změny reagují na potřeby cestujících. Jsou možné, protože nenaruší oběhy autobusů a ani výrazněn nezasahují do systému veřejné dopravy,“ řekla mluvčí kraje Eva Neuwirthová.

Další změny se týkají spojů do Havlíčkova Brodu a zpět a také spojů ze Světlé nad Sázavou do Humpolce, především ráno.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související