Největší respekt jsem měl ze skoku z trajektu do moře, vypráví nevidomý sportovec Ondřej Zmeškal

22. srpen 2023

Nevidomý sportovec Ondřej Zmeškal si nedávno splnil svůj sen, když zdolal jeden z nejtěžších, ale zároveň i nejkrásnějších triatlonů Mistrovství světa Norseman.

Extrémní závod je dlouhý celkem 226 km. Účastníci při něm absolvují plavbu fjordem, na kole se protínají pohoří, končí se během, při kterém závodníci zdolají téměř dvoukilometrové převýšení. 

Při MS Norseman Ondřej Zmeškal absolvoval i jízdu na kole přes horské pohoří

„Tím, že jsme se dlouhodobě věděli, že tento závod bude, takže k tomu byl směřovaný i trénink, který mi vede Luboš Bílek, jeden z nejlepších trenérů tady v České republice a vlastně i na světě,“ nastínil Ondřej Zmeškal.

Připravit se na plavání ve fjordu ale v našich podmínkách nebylo jednoduché. „Letos to bylo docela komplikované, protože bylo teplo, takže se na to dalo připravit o něco hůř,“ usmívá se úspěšný sportovec. „Chodil jsem ráno plavat do rybníků,“ dodává.

Samotný závod v Norsku obnáší i skok z trajektu do vody. „Čekal nás čtyřmetrový skok do moře a z toho se měl největší respekt, ale nakonec to bylo to nejlehčí,“ uzavírá triatlonista.

Spustit audio