Na STK jen tak někdo neprojde, auta budou připojovat i na diagnostiku

26. prosinec 2015
Motorsvět

Tentokrát se v pořadu Motorsvět s Veronikou Vošickou podíváme na zákonné změny, které nás čekají od roku 2016. Mimo jiné nám policie může odebrat malý technický průkaz, pokud se jí bude zdát naše auto nezpůsobilé další jízdy. Velké změny jsou připravené také pro stanice technické kontroly (STK).

„Celkově dojde ke zvýšení sankcí za dopravní přestupky, ale nejvíce souhlasím s přísnějšími tresty za přejíždění železničních přejezdů na červenou. Odměnou pro řidiče bude zjednodušení vyřizování administrativy na úřadech, které jsme zde již minule zmínili. Největší novinkou bude přísnější kontrola na STK a přísnější měření emisí, ale nově se vozidla budou připojovat i na diagnostiku,“ říká Veronika Vošická.

Novinky mezi novými automobily

Nový rok znamená uvedení nových modelů či inovací na trh v oblasti nových vozů. Začněme tuzemskou Škodou: „U domácí automobily Škoda se můžeme těšit na jednu skutečnou lahůdku, které se opravdu nemohu dočkat, protože již na fotografiích vypadá skutečně velmi lákavě. Napovím, že se původně jednalo o vůz, který měl nést název Snowman, ale oficiální název by měl být Kodiak a dravec to rozhodně bude, protože pod kapotu dostane až 220 koní a prostoru by nová Škodovka měla nabídnout více, než konkurent Tiguan.“

Pozadu nezůstávají ani další automobilky. KIA představí novou Sportage, Renault inovovaného Megané.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: mik
Spustit audio