Na festival lenošení, dobrého jídla a designových výrobků lákají Počátky

6. srpen 2015

„Design Piknik je festival dobrého jídla, pití a českého designu. Jsme taková banda lidí, kteří milují jídlo, rádi navštěvují výstavy, vyznávají český design a s potěšením si poslechneme dobrou hudbu. Tak jsme se rozhodli spojit všechno dohromady,“ prozradil myšlenky, na kterých vznikla idea Design pikniku jeden z organizátorů Jan Voharčík v Dobrém dopoledni na Regionu.

Trojici pořadatelů z Počátek doplnila food stylistka Adéla Srbová, která se s Janem Voharčíkem náhodou potkala na dovolené. „Bylo to už před třemi lety. Potkali jsme se na dovolené na ostrově Santorini u bazénu a hned nás spojila naše vášeň pro jídlo, design, umění a hudbu,“ prozradila Adéla Srbová. Na dovolené, u dobrého jídla, jak se oba shodují, se rodila dlouhodobá spolupráce i myšlenka zorganizování festivalu.

Festival chce nabídnout neotřelé zážitky

„Chceme lidem nabídnout něco nového, něco jiného. Podobná akce, která by spojovala jídlo a design, zatím v našem kraji není. Máme heslo, že Počátky překvapí,“ uvedl Jan Voharčík.

Představit své výrobky přijedou desítky designérů

„Snažili jsme se pozvat designéry ze všech kategorií užitého umění. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout nábytek z palet, nábytek z betonu, osvětlení regionálního výrobce z Janštejna, šperky a podobné výrobky,“ představil další z pořadatelů Michal Kešner. „Na festivalu bude mít místo i legendární česká taška síťovka. A představíme i některá tradiční řemesla,“ nalákal host Dobrého dopoledne.

K dobrému jídlu bude v Počátkách znít vybraná muzika

„Pro návštěvníky jsme připravili osm koncertů největší hvězdou je asi Martin Chodúr a přijedou i regionální muzikanti,“ představila hudební část festivalu Magdalena Rychtová.

Festival Design Piknik se v Počátkách koná 8. srpna 2015 od 10 do 22 hodin.

Další informace najdete také na facebookovém profilu.

Jan Voharčík, Magdalena Rychtová, Adéla Srbová a Michal Kešner, pořadatelé Design pikniku v Počátkách
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.