Na dovolenou si přibalte také fůru trpělivosti. Silnice se opravují nejenom v České republice

11. červen 2016
Motorsvět

Jedete z Prahy na Vysočinu a narazíte na desetikilometrovou frontu. A možná vás v tu chvíli napadne - to bude cesta na dovolenou. Ať už si totiž vyberete tuzemskou dovolenou, vydáte se na Slovensko, nebo na jih, nevyhnete se dopravním omezením ani u nás, ani za hranicemi.

D1 se aktuálně opravuje na 5 úsecích, tradičně přibude i opravovaný úsek, mezi Brnem a Vyškovem, kde už se kolony snad ani nehlásí, protože je to tak nějak pravidlem. Pokud zavítáte na druhou stranu do hlavního města, jistě si na Pražském okruhu všimnete, že se zde auta tak nějak podivné táhnou, důvodem je nově instalovaný rychlostní radar a výstavba protihlukových stěn. I tam se opravuje celá řada mostů a sjezdů.

V případě, že svůj výlet protáhnete třeba do Berouna na medvědy, musíte počítat s opravou povrchu na dálnici D5 a i milovníci sousedních kopců musí počítat s modernizací dálnice směr Bratislava.

Nás na Vysočině nejvíce zajímá směr Znojmo, právě tudy nejčastěji opouštíme republiku při cestách za sluníčkem. Na několika místech opravovaný úsek mezi Stonařovem a Znojmem si i pro tyto řidiče připravil několik zdržení.

Kolony cestou do Chorvatska

Zástupy Čechů vyrážejí za sluncem na jih, do Chorvatska a Itálie. „Tak nějak jsme si zvykli na to, že při cestě za mořem si postojíme v kolonách kolem Vídně, mám pro Vás překvapení, ale letos tomu nebude jinak. Na dálnici s označením A23 se v obou směrech opravují mosty na průtahu Vídní a k dalším opravám dochází na jízdních pruzích z Vídně směrem na Graz. Ještě než dojedeme do samotného Grazu, čekají nás další drobnější omezení formou stažení do pruhů,“ dodává Veronika Vošická.

„Pozor také na reflexní vesty, protože do Slovinska musíte mít vestu pro každého člena posádky a to hlavně po ruce a ne pod zavazadly,“ uzavírá.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: mik
Spustit audio