Mladý černý kříženec Bob má rád pohyb. V útulku se rychle učí dobrému chování

15. prosinec 2023

Velký černý křížec pobíhal po třebíčských ulicích. V útulku se teď učí základním povelům a čeká na nového pána. Rád se proběhne, proskočí a umí zaštěkat. Určitě by se osvědčil jako dobrý hlídač.

"Odhadujeme mu kolem roku, maximálně rok a půl," říká ošetřovatelka v třebíčském útulku Lucie Vakulová. Pes dostal jméno Bob. "Vždycky zkoušíme, na co budou pejsci reagovat. Sem tam na to reagoval, takže Bob, Bobík, Bobísek," vysvětluje. Bob je kříženec, pravděpodobně s nějakým loveckým plemenem, protože má na zadních nohách paspárky. Je zcela zdravý. "Nemá sestouplé jedno varle, takže budoucí kastrace může být problematičtější," dodává ošetřovatelka.

Kříženec Bob je temperamentní a bude to dobrý hlídač

Bob je čipovaný, ale předchozí majitel nenechal čip registrovat, takže ho není možné dohledat. Lucie Vakulová potvrzuje, že je to častý jev. Pokud se v útulku takový pes objeví, zveřejní fotografii a informace o psovi na facebookovém profilu útulku a na internetových stránkách městské policie. Pokud se majitel neozve, začíná hledání nového pána.

"Lidi má rád, nemá psychické problémy, které by ukazovaly na týrání," říká ošetřovatelka s tím, že problémy nejsou ani při kontaktu s jinými psy. Bob má teď hmotnost asi 35 kilogramů, a může se dobrou stravou a pohybem ještě osvalit a přibrat. Je velmi živý, takže by nebylo dobré držet ho například v panelákovém bytě. Určitě ocení výběh a časté procházky. Štěká výrazně hlubokým hlasem, takže by z něj mohl být i dobrý hlídač. 

Kříženec Bob je mladý pes, který miluje pohyb