Mgr. Lenka Sobková, homeopatika

24. leden 2013

V poradně Tandemu jsme se dozvěděli nejlepší způsob, jak předejít nebo jak nejlépe za pomoci homeopatických přípravků léčit chřipku. A jak se zbavit bolesti v krku.

Prosím, jak by ste řešila cestující varlatka u 6 letého syna? Děkuji Alena
Dobrý den, v tomto případě bych doporučila raději individuální konzultaci, abychom se potíž mohli podívat blíže. L.Sobková

A z Vašeho pohledu jde tento problém homeopaticky vyřešit? Žádná mechanická zábrana tam není. Děkuji. Alena
Lze určitě homeopaticky podpořit, pokud by nestačila samotná homeopatická terapie, lze poté využít i jiné šetrné léčebné přístupy bez nutnosti přímého zásahu do organizmu či medikace. Toto téma ale už poněkud překračuje rámec našeho tématu :). Pokud byste ale měla zájem, můžeme určitě potíž konzultovat osobně. L.S.

Dobrý den, manžel má druhý den vysoké horečky (okolo 39), bolí ho celé tělo a má mírný kašel. Co byste mi prosím doporučila? Děkuji Martina
Dobrý den, záleží na tom, jestli se pán potí či ne. V případě, že má vyšší horečku a horkou červenou kůži v obličeji a potí se, je vhodné užívat přípravek Belladona 9CH, v případě, že se zatím nepotí i přesto, že má horečku, je vhodné nasadit Aconitum napellus 9CH. Určitě bych doporučila Gelsemium 9CH, které pomáhá při chřipkových stavch, kdy je nemocný zchvácený a cítí se rozlámaný. Všechny přípravky se dávkují 4x-5x denně. Kašel bych poté řešila podle konkrétních znaků, jak kašel vypadá. L.S.

autor: Tamara Pecková
Spustit audio