Marie Formáčková upekla ruské pirožky

Marie Formáčková je novinářka, která se dala na spisovatelskou dráhu a píše knihy se známými osobnostmi. Jako studentka prožila kus svého mládí i v Rusku a přivezla si odtamtud recept na pirohy. Naučila je v Pochoutkách i Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala.

Povídali si o tom, který světový vůdce byl jejím spolužákem na škole, co jí lákalo na životě v Petrohradu (Leningradu), jak se psala kniha s Helenou Růžičkovou a jestli ji někdo z kolegů ukradl námět. V reportáži jste se dozvěděli něco o zelí a zahráli si hru se slovy z kuchyně.

Ruské pirožky:
balíček listového těsta, zakysané zelí, cibulka, kus slaniny, koření, mleté hovězí maso, pepř, 2 vejce, sůl, čerstvý kopr

Reprízováno 9. června 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka