Lubomír Mach, výběr grilů

30. květen 2013

S grily je to stejné jako s auty, čím lepší výbava, tím pohodlnější provoz. Existují grily elektrické, na dřevěné uhlí nebo plynové. Můžete vybrat vhodný gril i na balkón.

Hezký den!
S rodinou chceme koupit na zahradu gril,jelikož u přátel grilujeme.Poradil by jste nám nějaký typ grilu a nehrozí z masa nějaké „sřevní potíže“???...Děkuji.Antonín P

Přeji hezký den!Na zahradu a popřípadě na grilování s přáteli bych Vám doporučil některý s větších typů grilů,ať už plynových nebo na grilovací brikety „Střevních potíží“ bych se až tak moc neobával.Gril při roztápění je rozžhaven na 300 až 350°C a při této teplotě nehrozí nějaké množení potravinových bakteriií.Samozřejmě je však potřeba dodržovat zásadu čerstvosti grilovaných potravin a jejich uchovávání před grilováním.Děkuji Vám za dotaz.Mach L

0:00
/
0:00

Dobrý den!
Bydlíme v panelákovém bytě a máme trochu větší balkon (lodžii).Chtěla bych si s manželem taky užít grilování a tu pohodu s tím spojenou.Jaký typ grilu by jste mi doporučil i když jde jen o panelákový byt s balkonem???....Děkuji za odpověď.Zdena

Hezký den!Do panelákového bytu a na balkon bych doporučil elektrický gril nebo menší plynový gril,ať už z důvodu bezpečnosti nebo i místa na grilování.Samozřejmě by jste měla brát ohledy na sousedy.Některým by mohlo vadit trošku kouře z grilu,popřípadě by mohli závidět tu vůni z grilovaného masa.Vše se se sousedy dá vyřešit třeba pozváním na první grilování a malým posezením se sousedy.Děkuji za dotaz.Mach L

autor: Tamara Pecková
Spustit audio