Loňský skandál po vystoupení burlesky ovlivnil letošní dramaturgii třebíčského Festivalu růžového vína

11. červen 2024

V sobotu 15. června si budete moct v Třebíči užívat ten nejrůžovější festival, na kterém byste rozhodně neměli chybět. Festival růžového vína vstupuje do 10. ročníku.

Program Festivalu růžového vína odstartuje ve dvanáct hodin v Třebíči v Tyršových sadech. Jeho dramaturgii ovlivnila i událost z loňského ročníku. Trpkou příchuť měl především díky svému konci a zakončení vystoupením burlesky. „Bylo to určitě horští zakončení a pro mě je to negativní zkušenost, dobrá zkušenost. A do dalšího ročníku jsme se snažili ten program už víc hledat, aby se tyto věci nestávaly,“ říká jeden z hlavních organizátorů akce Aleš Mejzlík.

Vyšetřování události policie v září loňského roku odložila s tím, že se nestal trestný čin. Přesto událost program 10. ročníku slavností ovlivnila. „Jako první mě napadla jakási provokace. Ale i tu malinkou provokaci jsme si odpustili a udělali jsme příjemný, zajímavý program do nového prostředí,“ doplňuje Dita Tománková.

Co Slavnosti růžového vína v Třebíči nabídnou? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.