Léto v Jihlavské Zoo: Připravte se na zábavu a nové zážitky

28. červen 2024

Léto je v jihlavské zoologické zahradě nejrušnějším obdobím roku. Nejvíc návštěvníků tam míří v červenci a srpnu, kdy přichází třetina všech návštěvníků za celý rok. Připravené jsou pro ně různé aktivity, jako letní komentovaná krmení, večerní prohlídky pro rodiny s dětmi a večerní prohlídky pro dospělé.

Zoologická zahrada v Jihlavě se může pochlubit novými přírůstky. „Největší radost nám letos udělalo mládě levharta perského, které se zatím schovává, ale brzy ho návštěvníci budou moci vidět. Máme také nová mláďata u lemurů, plameňáků a surikat,“ říká vedoucí marketingu zahrady Simona Kubíčková. Rozmnožování zvířat je důkazem dobré péče a kvalitního zázemí v zoo.

Moderátorka Hela Dvořáková s chovatelkou Lubomírou Ševčíkovou

Jihlavská zoologická zahrada se také rozhodla předělat voliéry, kde dříve byli dravci a sovy. „Od letošního roku tady dravci a sovy nebudou. Místo nich budou voliéry sloužit pro malé kočky, což je v souladu s naší specializací na chov kočkovitých šelem,“ vysvětluje Kubíčková.

Zvířata a jejich letní radovánky

Léto je také obdobím, kdy se zvířata v zahradě chovají různě. „Zvířata z afrického pavilonu si užívají slunce, zatímco irbisové se raději schovávají,“ vysvětluje Kubíčková. Návštěvníci mohou být zklamaní, když některá zvířata nevidí, ale je důležité respektovat jejich přirozené chování a potřeby.

Pro děti je vždy zážitkem kontakt s domácími zvířaty, jako jsou ovečky a kozy, které jsou krmeny granulami. „Naše ovečky a kozy jsou velmi oblíbené, ale dbáme na to, aby dostávaly jen předepsané množství krmiva, aby nedošlo k jejich přejedení,“ dodává Kubíčková.

Moderátorka Hela Dvořáková s chovatelkou Petrou Škárkovou

Léto v Jihlavské zoologické zahradě je plné novinek a zážitků. Letní program bude pestrý a přinese spoustu zábavy a poučení.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio