LÉTO NA GRILU: Aljašská treska z Rohozné

30. červenec 2018

Akce Českého rozhlasu Vysočina Léto na grilu dorazila do Rohozné. Hlavní aktér Jarda Hypochondr tentokrát připravil tresku.

Konkrétně se jedná o tresku na kajenském pepři s cuketou na koriandru.

Pro větší počet porcí potřebujeme:

6 kg tresky

0,5 kg cibule

2 ks kedlubny

2 svazky ředkviček

3 kg cukety

5 ks papriky zelené

3 lžíce koriandru

3 lžíce soli

3 lžíce cukru

1 lžíce tandoori – kari

1 dcl piva

30 rohlíků

5 dkg jíšky

1 dcl oleje

Léto na grilu

Léto na grilu, Vysočina

Pojďte se s námi bavit, dobře najíst a také zazpívat. To vše je léto na grilu. Moderátor, zpěvák a bavič Jarda Hypochondr objede během léta celkem devět míst.

autor: mik

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.