Letní kuchařky na pultech knihkupectví vás inspirují ke grilování i vaření z čerstvé zeleniny

7. červen 2024

Ženy i muži určitě rádi využívají recepty z internetu, přesto kuchařek vychází stále velká spousta. Těch knižních na léto najdete na pultech knihkupectví hned několik.

„V létě máme k dispozici nejrůznější čerstvé suroviny. Mohla by se hodit třeba právě kuchařka zelenina z jednoho hrnce, kde najdeme recepty na polévky, hlavní jídla i rychlá občerstvení,“ dává tip na jednu z knižních kuchařek jihlavská knihkupkyně Jana Kožichová.

Knihkupkyně Jana Kožichová

Mrkev, dýně, cuketa to jsou nejběžnější výpěstky na našich zahrádkách a je to i název kuchařky z edice Apetit, která je inspirací, co z nich dobrého uvařit. A krásně vypadá i knížka zelenina od Terezy Langmayerové, kde najdeme nápadité recepty na její úpravu. Třeba smažený patison v bylinkovém těstíčku, rebarborové kuře, kedlubnovou koprovku nebo řepový tatarák.

Léto láká ke grilování. I na něj najdete inspirace v knižních kuchařkách. „Například grilování od známého kuchaře Romana Vaňka, ve které jsou typy a postupy krok za krokem spolu s fotografiemi ke každému receptu. Anebo grilování 50 známých receptů, případně příručka Jak grilovat zeleninu,“ vybírá z nabídky Jana Kožichová.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio