Letní kuchařky na pultech knihkupectví vás inspirují ke grilování i vaření z čerstvé zeleniny
Ženy i muži určitě rádi využívají recepty z internetu, přesto kuchařek vychází stále velká spousta. Těch knižních na léto najdete na pultech knihkupectví hned několik.
„V létě máme k dispozici nejrůznější čerstvé suroviny. Mohla by se hodit třeba právě kuchařka zelenina z jednoho hrnce, kde najdeme recepty na polévky, hlavní jídla i rychlá občerstvení,“ dává tip na jednu z knižních kuchařek jihlavská knihkupkyně Jana Kožichová.
Mrkev, dýně, cuketa to jsou nejběžnější výpěstky na našich zahrádkách a je to i název kuchařky z edice Apetit, která je inspirací, co z nich dobrého uvařit. A krásně vypadá i knížka zelenina od Terezy Langmayerové, kde najdeme nápadité recepty na její úpravu. Třeba smažený patison v bylinkovém těstíčku, rebarborové kuře, kedlubnovou koprovku nebo řepový tatarák.
Léto láká ke grilování. I na něj najdete inspirace v knižních kuchařkách. „Například grilování od známého kuchaře Romana Vaňka, ve které jsou typy a postupy krok za krokem spolu s fotografiemi ke každému receptu. Anebo grilování 50 známých receptů, případně příručka Jak grilovat zeleninu,“ vybírá z nabídky Jana Kožichová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka