Leona Meindlová, výživová specialistka

V poradně Tandemu byla řeč o tom, že očistné kúry, týdenní a očistné diety nefungují. Pokud chcete trvale zhubnout, musíte to opravdu chtít a musíte být trpěliví.

Dobry den pani Meindlova.Mam 8.letou dceru a ta ma tezkou nadvahu....nevim si sni rady a rada bych se Vas zeptala,zda sestavujete i jidelnicek a zda by bylo mozne se s Vama spojit,zda se zabivate i vizivou pro deti....Dekuji
Dobrý den Katko, nadváha u dětí bývá většinou vázaná na stravování a pohybové zvyklosti v rodině, takže základem je změna přístupu celé rodiny. Pokud budete chtít problém konzultovat osobně, určitě je to možné a ozvěte se mi :-)
Leona

Dobrý den, nedávno jsme narazila na nějaký článek, ve kterém se uvádělo, že je jídlo, které hubne za nás. Nazývali to tam negativní kalorie. Co si pod tím představit? Díky Kamča
Dobrý den Kamčo, něco takového slyším prvně, takže vás mohu akorát ujistit, že pojem negativní kalorie je nesmysl. Nic jiného, než že výdej energie musí být vyšší než příjem, prostě nefunguje. Takže rozumný příjem potravy a pohyb :-) Na zázraky nevěřte...
Leona

Dobrý den, co říkáte rýži? Je kalorická nebone? díky
Dobrý den Žaneto, rýže je v podstatě stejně kalorická jako třeba těstoviny, kuskus či jiné obiloviny nebo výrobky z obilovin. Jde pouze o její množství a hlavně to, čím ji doplníte.
Leona

Dobrý den,paní Meindlová,jsem 8,5 měsíce po porodu, kojím a od srpna cvičím HIIT treninky 4x týdně.. měřím 165kg, vážím 58kg, chtěla bych se dostat na 55kg.. na jakých hodnotách bych měla držet sacharidy, tuky a bílkoviny? Jím každé 3 hodiny, nesladím,jím víc zeleninu než ovoce a pečivo jen celozrnné.. děkuji.. většinou mám takovéto hodnoty B-98g, S-116g, T-40g.. předpokládám, že navýšit sacharidy :)
Dobrý den Jano, pokud chcete hodnoty propočítat nějak přesněji, tak se mi ozvěte na e-mail, nejsem schopná to vysypat takhle z hlavy :-) Určitě by to chtělo navýšit sacharidy a lehce snížit bílkoviny, možná i přidat trochu na tucích. Já osobně nejsem příznivcem denního počítání a sledování hodnot, ale pokud využijete občas nějaké e-kalkulačky, abyste věděla, jak na tom plus mínus jste, určitě to není na škodu. HIIT tréninky jsou super, ale prostřídejte je i něčím jiným, ať si tělo "odpočine" při jiném druhu pohybu.
Leona

Dekuji mnohokrad pani Leono,moc rada bych to prokonzultovala s Vama,ale jeste bych Vas poprosila o cislo na Vas,nemam zadne spojeni na Vas,nebo jak Vas mam najit?
Dobrý den Katko, zkuste e-mail Leona@hubnuti4you.cz. Trochu mi tam přibližte váš problém a nechte číslo, určitě se vám ozvu :-)
Leona

Dobrý den, rád bych se zeptal na zeleninový salát. Když si udělám běžný šopák z rajčat, okurky a papriky, trochu ho proleji olejem, tak potom mám chuť do něj přidat např slaný balkán nebo kukuřici, aby to jako bylo chutnější. Neznehodnotím tím to zdravé jídlo? Děkuji


Sýrem salát určitě nepokazíte. Pokud je sám o sobě více slaný, nepřidávejte už žádnou sůl navíc. Místo balkánu také můžete zkusit i jiný salátový sýr, mozzarellu, tuňáka a vařené vejce, kuřecí maso, šunku... možností a kombinací je spousta :-)
Leona

autor: Tamara Pecková
Spustit audio