Kronika Vysočiny
14. červenec 2015
Každý týden v neděli v 8:40 můžete slyšet seriál Kronika Vysočiny. S autorem Petrem Hladíkem se v ní dočtete, jak se žilo našim předkům v různých obdobích.
Například také kolik stálo kilo mouky a hovězího na začátku a konci první světové války, které dny v týdnu nesměly naše babičky jíst maso anebo jak se měli dědové na frontě.
Pokud máte doma rodinnou kroniku nebo dědovy zápisky z fronty a chcete se o ně podělit, napište nám na adresu proregion@rozhlas.cz nebo na adresu Český rozhlas Region, Masarykovo nám. 42, 586 01 Jihlava.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Děti, které chtějí být sériovými vrahy. Výchovné ústavy nemají jak pracovat s extrémními případy
-
Ubrat Mlsnovi, přidat neziskovkám. Piráti chtějí vyčlenit v rozpočtu na boj s korupcí extra 8 milionů
-
Trestat bezdomovce? Ten nápad je odtržený od reality, kritizuje Hrabu výzkumnice
-
To nejtěžší je začít a udělat první krok. Problémy lze vždycky řešit, říká předseda litvínovského ekospolku