Konec školy se blíží

26. červen 2013
Odpolední evergreeny

Vysvědčení se rozdává už za dva dny a kdo se nezabojoval o známky, už to nedožene. Takže výmluvy Pepy Melena, proč se nemohl připravit, aby nedostal pětku, už mu nejsou nic platné. S písničkou přišla v 60. letech britská kapela Herman´s Hermits. Hit No Milk Today o dvacet let později otextoval pro talentovaného 11letého zpěváka František Ringo Čech. Pepa uspěl i s dalšími písničkami a v šoubyznysu se mu zalíbilo. Dodneška zpívá, produkuje hudbu a dokonce i moderuje.

Další písnička o konci školy má také svůj původ v Británii 60. let. Zpěvačka Petula Clark slavila úspěchy s hitem Downtown, který u nás padl do oka Heleně Vondráčkové. Skladba dostala text Pátá a po školním zvonění už se zpěvačka prochází po lese. Poslechli jsme si verzi v podání Zuzany Norisové z filmu Filipa Renče Rebelové z roku 2001.

0:00
/
0:00

Prázdninová pohoda čiší také z písničky Jarka Nohavici Hlídač krav. Děti ze školky se nám svěřili, že podle nich to je příjemná práce a hlavním bonusem je čerstvé mléko.

V odpoledních evergreenech jsme si připomněli i narozeniny herečky a zpěvačky Laďky Kozderkové - narodila se právě 26. června v roce 1949, a i když nás opustila velmi mladá, její role zůstanou nezapomenutelné.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.