Kino v Humpolci obstoupili sněhuláci. Staví je tam lidé, kteří uposlechli výzvu

14. leden 2021 06:00

Neobvyklou možnost prokázat vlastní kreativitu nabízí infocentrum v Humpolci. Vydalo totiž výzvu, aby si lidé v okolí kina stavěli sněhuláky.

Vytvořit si ho může každý, potřebnou výbavu poskytne právě informační centrum.

„Vypsali jsme výzvu pro všechny rodiče s dětmi, pro teenagery, pro hravé dospělé, pro každého, kdo má chuť, aby si tady postavil sněhuláka. Jak vidíte, materiálu je dost, je pěkný, čistý, ještě nám připadl, zkusíme, jestli lepí…docela to jde,“ řekla ředitelka infocentra Marcela Kubíčková.

Infocentrum Humpolec, sněhuláci

Mrkev, uhlíky, kyblíky

Ke stavění sněhuláka navíc lidé, kteří se do výzvy zapojí, nepotřebují vůbec nic. Veškeré náležitosti si mohou zapůjčit přímo u infocentra.

Infocentrum Humpolec, sněhuláci

„Připravili jsme i nějaký materiál-mrkvičky na nosíky, uhlíky na knoflíky, nějaké kyblíky na hlavy, vidíte, že tam jsou i dva staré deštníky, měli jsme tady i vánoční pomlázku, která už je využitá, jsou tady i vyřazené 3D brýle, takže hnedka nám tady vzniknul jeden sněhulák James Bond.“

Huhuliáda…

Infocentrum není v Humpolci ale jedinou organizací, která lidi ke stavění sněhuláků vyzývá. Takzvanou Huhuliádu vyhlásilo i tamní středisko volného času. Tomu mohou obyvatelé zasílat fotografie svých sněhových postaviček a zařadit se tak do soutěže.

„Letos jsme to udělali formou fotek, že děti si postaví cokoliv ze sněhu, napsali jsme postavičky, zvířátka, cokoliv, vyfotí, pošlou nám to na náš email, a my to vkládáme na webové stránky. Dokud bude sníh, tak můžou posílat svoje fotky a výtvory a pak bude vyhlášení cen,“ dodala Klára Kučkovská.

Huhuliádu měly v Humpolci doprovodit ještě závody na sáňkách, ty se ale letos kvůli vládním nařízením konat nejspíš nebudou.

autoři: Tereza Pešoutová , mik

Související