Když jsem stál před tou pecí, úplně jsem zkoprněl. Tak se tiskař stal pekařem chleba

21. květen 2021
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Tomáš Vyroubal

Tomáš Vyroubal peče v Třebíči chleba. K pečení měl blízko od dětství, ale stal se tiskařem. Osudný byl ale první pohled na starou parní pec. Koupil ji a začal.

Pekárna, kde Tomáš Vyroubal v Třebíči peče, stojí na svém místě od 30. let 20. století.

„Bydleli jsme v Praze, pracoval jsem jako tiskař, ale trochu jsem tam vyhořel, nebylo kam se posouvat. Pak jsem se dostal do své rodné Třebíče a stál u té pece. Úplně jsem zkoprněl a doma řekl přítelkyni, že si koupíme pekárnu. Prodali jsme dům za Prahou a koupili pekárnu,“ začal svůj příběh.

Prvně pekl chleba a dodával ho do Prahy. „Soused mi ale říkal, že by chtěl chleba, a nakonec se ta skupina zákazníků v Třebíči rozrostla.“

Celý rozhovor moderátora Jirky Doležala a pekaře Tomáše Vyroubala si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Jirka Doležal | zdroj:
Spustit audio

Související