Karafiáty i rudé růže, pro květinu míří na MDŽ muži i ženy

8. březen 2023 10:20

Osmý březen slavíme jako Mezinárodní den žen. A svátek je to i pro květinářství. Chystají se na něj i několik dnů předem. Muži chodí pro květiny už od rána, ještě větší nápor očekávají květinářky odpoledne.

Pro květiny nechodí jenom muži, míří pro ně i ženy, které chtějí potěšit kamarádku nebo maminku.

Květiny řezané i ty v květináči

„Nejvíce frčí jarní květiny, tulipány asi úplně nejvíc, taky narcisky, objevují se modřence a moje milované frézie,“ popisuje z květinářství na Veselské ulici ve Žďáře nad Sázavou Dáša Kubíková.. Zájem je mezi zákazníky i o červený karafiát. „Berou to jako retro a opravdu si chtějí odnést červený karafiát,“ směje se reportérka. Muži mají zájem i o klasické růže. Dominují mezi nimi červené barvy, ale samozřejmě i ty ostatní. Záleží na vkusu. 

Lidé se nebrání ani koupi kytičky v květináči, protože ta déle vydrží. Vedou primulky nebo macešky, protože jaro je za dveřmi a ty si můžeme dát na balkon, na terasu nebo na zahrádku.

Online objednávky

„Máme také spoustu objednávek květin přes internet,“ potvrdila majitelka květinářství Marie Horáková. Online objednávky dokonce naplno zaměstnaly jednu z květinářek, která v květinářství ve Žďáře nad Sázavou pracuje. „Rozváží květiny a ta logistika je docela náročná,“ popisuje podnikatelka.

Spustit audio

Související