Jihlavští fotbalisté přemohli Viktorii Plzeň

10. listopad 2014

Fotbaloví fanoušci z Vysočiny zažili výjimečný večer. Jihlava, která ještě před časem pohlížela na dalších patnáct týmů v tabulce z uctivé vzdálenosti, si ve 14. kole soutěže vyšlápla na prvoligového lídra z Plzně a porazila ho 2:1. Před zápasem přitom všechno nasvědčovalo tomu, že Viktoria má famózní formu, vždyť vyhrála šest duelů v řadě.

První gól zápasu padl těsně před koncem prvního poločasu, kdy poslal hosty do vedení jejich kapitán David Limberský. V 57. minutě ale k radosti jihlavských příznivců vyrovnal na 1:1 Muris Mešanovič. O dvacet minut později pak vypuklo jihlavské fotbalové šílenství naplno, když dal druhý a vítězný gól Vysočiny Lukáš Masopust.

V neúplné tabulce se Jihlava díky výhře nad Plzní 2:1 posunula na desáté místo. Ligu stále vede Viktoria, na druhou Spartu už má ale pouze jednobodový náskok.

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)

Branky: 57. Mešanovič, 77. Masopust - 45. Limberský. Rozhodčí: Nenadál - Kordula, Urban.ŽK: J. Krejčí - Hejda. Diváci: 4025.

Sestavy:
Jihlava: Hanuš - Vaculík (78. Marek), Kryštůfek, J. Krejčí, Hybš - T. Kučera, Jánoš - Fulnek, Šulek (56. Harba), Kukol (74. Masopust) - Mešanovič. Trenér: R. Kučera.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Procházka, Hejda, Limberský - Vaněk, Hrošovský (82. Horváth) - Petržela, Hořava (81. Kovařík), Pilař - Holenda (62. Tecl). Trenér: M. Koubek.

autor: jak
Spustit audio