Jihlavské Divadlo na Staré plovárně přenese účinkující i diváky na letní tábor

17. červenec 2019

Divadlo na Staré plovárně začíná zkoušet. Během uplynulých týdnů se mohli hlásit dobrovolníci, kteří se chtějí na představení podílet.

„Letos z otevřeného divadelního projektu vyplyne pět představení na přelomu července a srpna. Pracujeme 14 dní, a ze společné tvůrčí bude hodinové divadlo. Premiéra bude posledního července a první čtyři srpnové dny,“ zve vedoucí projektu Jakub Škrdla.

Kdo by měl zájem?

Kdo by měl zájem, může se přidat i během těchto čtrnácti dnů. Dosud se přihlásilo padesát účastníků, včetně všech technických profesí, kterou jsou potřeba pro každé divadlo. „Z toho je dvacet dětí,“ upřesňuje produkční Kateřina Kodysová. „Ale pozor, pro ty děti to není letní tábor, aby si rodiče nemysleli, že tam budou hrát míčové hry,“ říká se smíchem Jakub Škrdla.

Režíruje Petr Píša

Představení režíruje Petr Píša, jeho název teprve vznikne. „Nemáme název, ale máme námět,“ směje se Katka. „Je to o tom, co jsme zažili na vlastní kůži, co je plné léta, prázdnin a romantiky, o tom, co umí zavonět dobrodružstvím, o opravdovosti, jaké to je sedět s písní na rtech kolem ohně, o tom, jaké to je, když se řekne letní tábor,“ vyjmenovává jen některé z popisů letošního projektu.

V představení bude i živá hudba. „Je tam devět muzikantů, máme trombón, flétnu, saxofon, klavír, bicí, to jsem já,“ usmívá se třetí host Dobrého dopoledne Honza Fuchs. Spolupracují s muzikanty ze ZUŠ v Jihlavě, Františkem Křepelou nebo Přemyslem Hrubým, a hudební žánr je daný tématem – půjde o trampské písničky.

Doprovodný program

V sobotu 20. července v 16,30 zahrají na hrázi Staré plovárny bývalí účastníci projektu Helena Machová a Jakub Urban představení, které se jmenuje Koťátko zkázy. „Oni se během svého předchozího představení, ptali lidí, co v životě chtěli udělat, ale měli z toho velký strach – a v tom představení boří jejich strachy,“ vysvětluje Katka Kodysová. Hra je součástí doprovodného programu, stejně jako večerní Pecha kucha night, kterou vždy chystalo divadlo DIOD. Ta je připravena na pátek 26. července ve 20:00 ve stanu také na Staré plovárně.​

Spustit audio