Jihlava hostila českou špičku v akrobatickém rokenrolu

14. červen 2015
Zprávy z

Na Vysočinu se v sobotu sjeli nejlepší tanečníci z celé republiky. Jihlava hostila mistrovství republiky v akrobatickém rokenrolu.

Ve sportovní hale na Rošického ulici se představilo 220 soutěžících. Společně s trenéry, doprovodem a diváky se tak na sportoviště vměstnalo na 500 lidí. Tanečnice a tanečníci předvedli ochozům i za velkého horka fantastická vystoupení.

„Sice je vedro, ale šlo to, mohlo to být ještě horší,“ popisuje jedna z jihlavských závodnic. Při otázce, jestli dívky zažily někde v hale ještě náročnější podmínky pro cvičení, odpovídá její kamarádka z formace: „Byly jsme na Slovensku v Detvě a tam bylo neskutečný vedro, tam lidi málem kolabovali.“

Hlavní pořadatel Poháru Vysočiny Vilibald Prokop vysvětluje, jaké to je cvičit v hale v takovýchto podmínkách: „Záleží to od jednotlivců. Někteří mají rádi vyloženě to teplo, někteří zase říkají, že kdyby bylo chladněji, bylo to by lepší. Vesměs ale jsou ty páry a ty formace tak trénované, že to zvládají.“

Hlavní kategorii A ovládli Martina Metlická a Jan Haupt z Prahy. Pořádající jihlavský klub Elvis získal zlato v kategorii C, ve které uspěli Klára Křišťálová a Jan Fatr.

Výsledky Poháru Vysočiny – kategorie A

1. Haupt Jan - Metlická Martina (Sokol Pražský)
2. Prediger Tomáš - Dvořáková Marie (TASK Silueta Praha)
3. Jakubec Jiří - Zunová Nikola (TASK Silueta Praha)

Jihlava hostila mistrovství republiky v akrobatickém rokenrolu

kategorie B

1. Kukliš Jakub - Klimková Karolína (ŠK Crazyrock Detva)
2. Lalík Miroslav - Fabová Nicolette (ŠK Crazyrock Detva)
3. Kopecký Marek - Meisselová Nicola (KP – Praha)

kategorie C

1. Fatr Jan - Křišťálová Klára (Elvis Jihlava)
2. Macík Marcel - Ivaničová Lucia (RRC Hydrorock)
3. Luščan Samuel - Pokorná Lea Anna ­ (RRC Hydrorock)

autor: jak
Spustit audio