Jaroslav Sapík připravil kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem

Největší audioportál na českém internetu

Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík, Patrik Rozehnal a Pavlína Jirsová | Foto: Petr Jindra

Jaroslav Sapík připravil kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem

Znalec české kuchyně a zkušený kuchař, který vařil i princezně Dianě nebo prezidentu Havlovi - Jaroslav Sapík - v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala představil recept na kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem.

Při přípravě jídla na zahrádce v altánku jste se seznámili i s produkty kozí farmy ve Skryjích na Rakovnicku. Naďa s Patrikem ochutnali i kozí klobásky a s Jaroslavem Sapíkem se bavili o nákupech a vaření v profesionální kuchyni.

Kozí sýr s jahodovým dresinkem:
4 vaničky kozího sýra, košík čerstvých jahod, bílé víno, citron nebo limetková šťáva, špetka soli, cukr, roketa (nebo rukola), toustový chleba

Kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem - detail

Jahodový přeliv:
Rozmačkáme čerstvé jahody, smícháme s bílým vínem, citrónovou šťávou a špetkou soli. Můžeme přidat cukr (záleží na zralosti jahod). Vyšleháme v pěnu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.