Jaroslav Sapík připravil kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem
Znalec české kuchyně a zkušený kuchař, který vařil i princezně Dianě nebo prezidentu Havlovi - Jaroslav Sapík - v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala představil recept na kozí sýr s jahodovým přelivem a letním salátkem.
Při přípravě jídla na zahrádce v altánku jste se seznámili i s produkty kozí farmy ve Skryjích na Rakovnicku. Naďa s Patrikem ochutnali i kozí klobásky a s Jaroslavem Sapíkem se bavili o nákupech a vaření v profesionální kuchyni.
Kozí sýr s jahodovým dresinkem:
4 vaničky kozího sýra, košík čerstvých jahod, bílé víno, citron nebo limetková šťáva, špetka soli, cukr, roketa (nebo rukola), toustový chleba
Jahodový přeliv:
Rozmačkáme čerstvé jahody, smícháme s bílým vínem, citrónovou šťávou a špetkou soli. Můžeme přidat cukr (záleží na zralosti jahod). Vyšleháme v pěnu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.