Jana Koubková připravila sumečka s pórkem a zázvorem

Naďa Konvalinková s Patrikem Rozehnalem zažila jazzové Pochoutky se zpěvačkou Janou Koubkovou. Došlo nejen na zpěv a povídání, ale také na přípravu sumečka s pórkem a zázvorem.

Při jeho přípravě jsme si povídali i o zkušenostech s vařením, o tom, jestli bylo nutné někdy z kuchyně utíkat, jací jsou diváci na koncertech, jakým posluchačem je prezident Václav Klaus. Také jste slyšeli hymnu Evropské unie – Ódu na radost s českým textem Jany Koubkové.

Ryba s pórkem a zázvorem:
jakákoliv ryba nebo i filé, nastrouhaný nebo mletý zázvor, pórek, trocha mouky, sójová omáčka, suché sherry nebo vermut (ale dáme klidně suché bílé víno), 1 litr zeleninového vývaru, trocha kukuřičné moučky, citron, hrst petrželové natě, olej, sůl a pepř

Reprízováno 19. října 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.