Interiérům sluší jak venkovský vzhled i moderní benátské štuky

9. květen 2017
Dobré odpoledne

Chtělo by to změnu, říkáte si při pohledu na stěny ve vašem interiéru? Není se čemu divit. Jarní období v lidech probouzí tvořivost. A pokud už vás barvy na stěnách, které byly trendy v uplynulých letech, nudí, a máte pocit, že dusí celý váš prostor, nechte se inspirovat novými styly, které dají vašemu domovu opět čistotu, lesk a vzdušnost.

Barevnost, výrazné barvy, to už je dávno pryč. V poslední době je velmi oblíbený dánský čistý styl. Na stěnách se objevují decentní tlumené barvičky. Interiér tak působí čistě, lehce. Volit můžete i pastelové barvy, ale jen tlumené. „Určitě ne sytě oranžovou do domu,“ zmiňuje Dagmar Friedlová. Pokud ovšem chcete zvýraznit stěny ve své kanceláři, firmě, tak aby zákazník nezapomněl, kde byl a vrátil se k vám, určitě volte sytější barvy. Ale doma je potřeba se po náročném pracovním dni zklidnit decentními barvičkami.

Obývací pokoj jako v Provencee

Velmi oblíbený je v poslední době venkovský styl, který přináší do interiéru pohodovou a klidnou atmosféru. Řešení vašeho domova je tak jednoduché a líbivé zároveň. Tradiční pro styl Provence je bílé obložení stěn a podlahy doplňuje vhodný nábytek s patinou. Stěny můžete volit v jemném odstínu fialové. „Pozor však na závěsy na oknech! Ty spíše volit v barvě šedi,“ upozorňuje Dagmar Friedlová. Vtipným a nápaditým řešením jsou polštáře. Čím více, tím lépe a nejlépe s příběhem. Díky tomu si navíc nespletete jejich pořadí, pokud je budete mít vyskládané na pohovce. Nezapomínejte ale také na nábytek. Ten by měl korespondovat s celým interiérem. Volte proto rustikální styl.

Benátský štuk - luxusní vzhled vaší kuchyně

Pokud vás nebaví fádní výmalba vašeho interiéru a chcete mít elegantní dekoraci na stěnách, jistě vás nadchne Benátský štuk. Jedná se o luxusní dekorační techniku benátského štuku, která i z obyčejného interiéru udělá interiér zcela neobyčejný. Tato povrchová úprava imituje mramor, který je velice oblíbený pro svou eleganci a hodnotu. Tento styl vyniká vysoce elegantním lesklým a hladkým povrchem. Ten dokáže opticky zvětšit prostor a dodá mu pocit vzdušnosti. A velká výhoda je, že benátské štuky lze bez problémů aplikovat do jakéhokoliv interiéru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.