Inspirace Jaroslavem Foglarem. Skupina jihlavských dětí tráví začátek léta na táboře u Ledče

6. červenec 2022 06:00

S letními prázdninami začaly také pobytové tábory. Třeba jihlavský dům dětí a mládeže (DDM) zvolil pro první táborový běh téma Rychlých šípů.

Jihlavský DDM navíc připravil i foglarovsky zaměřený výlet. Svou táborovou základnu mají v malebné přírodě u řeky Sázavy nedaleko Stvořidel. Tedy v blízkosti místa, kde se odehrávaly některé slavné Foglarovy příběhy. 

Není proto překvapením, že jako téma organizátoři prvního táborového běhu zvolili Rychlé šípy. 

„Je to super a jsem rád, že tady trávím volný čas. „Táborník Jakub se zrovna prochází společně s ostatními dětmi po Ledči nad Sázavou, kam vyrazily na výlet vlakem. Mimo jiné navštívili výstavu o Jaroslavu Foglarovi na ledečském hradě. 

Táborový vedoucí totiž pro děti nachystali tematicky zaměřený výlet a muzeem to nekončí. „Zpět jdeme kolem Sluneční zátoky, kde se odehrává děj knihy Hoši od bobří řeky a tudy projdeme až na základnu. Večer máme táborák, budeme hrát na kytaru a opékat buřty,“ vysvětluje vedoucí tábora Václav Korbel. 

Jihlavský dům dětí a mládeže připravil letos celkově šest pobytových táborů. Oproti minulému roku se jejich cena zvedla o deset procent. Tábory jsou i přesto zaplněné. 

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související