Hokejistům Dukly Jihlava skončila sezona. Ve čtvrtfinále prvoligového play off nestačili na Vsetín a prohráli 0:3 na zápasy

13. březen 2023 08:00

Tři těsné prohry jihlavských hokejistů se Vsetínem vždy o jednu branku rozhodly čtvrtfinálovou sérii play off 1. hokejové ligy mezi oběma soupeři. Rozhodující nedělní zápas prohrála Dukla těsně 2:3 a vyprodaný pelhřimovský stadion tak sledoval oslavy hráčů z Valašska. 

Všechny tři zápasy série vyhrál Vsetín o jediný gól. Lví podíl na tom měl brankář Vsetína Maxim Žukov.

„Podle mě jsem mohl hrát lépe. Mohl jsem dostat méně gólů v prvním zápase, který jsme vyhráli v prodloužení,“ řekl po zápase vsetínský brankář.

Jak těžké je hrát proti Maximu Žukovovi, dobře ví i kapitán Dukly Josef Skořepa. „Max si naladil formu zas na to play-off jako předešlý roky,“ hodnotil.

„Snažil jsem se nemyslet na to, že hraji proti kamarádům. Hrál, hrál jsem jako normální zápas,“ dodal Žukov.

A podobně to vidí i jihlavský trenér Viktor Ujčík. I on zažil Maxima Žukova ve dvou sériích play-off na straně Dukly. „Max potvrdil svoji extratřídu. A v důležitých momentech dokázal Vsetín podržet, kdy to nejvíc potřebovala. A o tom to přesně je. Pogratuloval jsem mu. Řekl jsem mu, že bych byl samozřejmě radši, kdybychom se zase radovali my, ale takto to dopadlo,“ uzavřel jihlavský trenér.

A zatímco Dukle Jihlava začíná dovolená, Vsetín má teď pár dnů na odpočinek. Semifinálové série startují v sobotu 18. března.

Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související