Havlíčkobrodští hokejisté po devíti letech sestupují do druhé ligy

26. únor 2015
Zprávy z

Devět let chodili fanoušci v Havlíčkově Brodě na prvoligový hokej. Středeční duel s Prostějovem, který Rebelové prohráli 2:7, rozhodl o tom, že klub z Vysočiny bude v sezoně 2015/2016 hrát druhou ligu.

Například v roce 2011 dosáhli Rebelové v soutěži na celkové čtvrté místo a v loňské sezoně skončil Havlíčkův Brod v první lize celkově pátý.

Letošní sezona se ale od začátku výsledkově od řady předcházejících lišila. Rebelové prohráli osm úvodních ligových zápasů, často se ocitali v tabulce na poslední příčce a jen chvílemi se střídali na předposledním místě s Prostějovem.

Právě Jestřábi se stali nakonec jediným soupeřem, se kterým Havlíčkův Brod o setrvání v lize bojoval. V rozhodujících utkáních prohrál doma v Kotlině 2:4 a ve středu večer i na ledě Prostějova 2:7. Právě tento výsledek rozhodl o tom, že Havlíčkův Brod po devíti letech druhou ligu opustí.

První hokejová liga; skupina o udržení - 5. kolo:

Prostějov - Havlíčkův Brod 7:2 (0:2, 5:0, 2:0)
Branky: 34. a 38. Kňazev, 24. Roupec, 35. Duba, 40. L. Krejčík, 43. R. Meidl, 59. Luňák - 1. Milfait, 7. Tomek. Rozhodčí: Mikula, Mrkva - Bryška, Skopal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 2612.

Historie klubu

Hokejové začátky v Havlíčkově Brodě sahají až k počátkům 20. století. V roce 1909 byl ve městě založen první bruslařský klub, při kterém se tamní sportovci věnovali takzvanému bandy hokeji, tedy sportu podobnému hokeji hraném s gumovým míčkem. Klasický hokej se pak začal v Kotlině hrát v roce 1928, kdy ve městě vznikl klub BK Německý Brod.

Postupně prošel hokej ve městě bohatým vývojem, několikrát se klub přejmenoval, ve čtyřicátých letech měl v názvu Sokol, od padesátých let Jiskra. Za svou bohatou historii vychoval řadu hokejistů, kteří hráli na nejvyšší úrovni. Mezi nejslavnější hráče, kteří prošli klubem, patří například bratři Holíkové, Josef Augusta nebo Jan Suchý.

autor: jak
Spustit audio