Fenka Lassie pochází z Rumunska, a teď čeká na nového pána v Polné. Je hodná a čistotná

24. červen 2023

Do psího útulku v Polné se už podruhé vrátila fenka Lassie. Je věrná a bezproblémová, toho správného pána ale zatím nenašla. Zdá se totiž, že je věrná až příliš. Svého člověka si chrání.

"Je z Rumunska. Před dvěma roky ji přivezli jako zachráněného pejska," představuje Lassie provozovatelka polenského útulku Lenka Dvořáková. Dnes jsou fence čtyři roky, a stihla vyzkoušet už dvě české rodiny. První ji vrátila po necelém půl roce, druhá po roce. "Byli s ní naprosto spokojení, pejsek žil doma, v posteli ji měli," popisuje Lassiin život ve druhé rodině. Ta si ale po čase pořídila ještě jednoho psa, a po dvou týdnech zjistila, že stačí jen jeden. Z domu šla Lassie.

Čtyřletá kříženka je velmi klidná, čistotná a tichá. Jejím v uvozovkách problémem je tak zřejmě její přílišná věrnost. Svého pána si totiž velice chrání, a návštěvám to dává najevo. V žádném případě ale nijak agresivně. Hodila by se tak k někomu, kdo nepřijímá velkou společnost. Mohou to být i senioři. Lassie se sice ráda vyřádí, ale pak dokáže klidně sedět pánovi u nohou. 

Lassie je zdravá, kastrovaná a očkovaná. Má střední výšku a krátkou srst, takže je s nadsázkou bezúdržbová. Zajímavé je, že je nepodplatitelná piškoty. "Jen prostě pořád hledáme někoho, kdo ji bude mít rád, a už u něho bude napořád," dodává Lenka Dvořáková.

autoři: Irena Šarounová , hoch
Spustit audio

Související