Dobrovolnický festival DORT v Telči nabídne rodinný program, hudbu i inspiraci

9. září 2024

Na konci týdne se v Telči uskuteční Festival dobrovolnictví DORT, který zve širokou veřejnost na nevšední zábavu a inspirativní chvíle spojené s dobrovolnictvím. A právě s programovým ředitelem hnutí Brontosaurus Dalimilem Tomanem si v dnešním Dobrém dopoledni povídala Hela Dvořáková.

Festival DORT, který se koná u příležitosti 50. výročí dobrovolnické péče o památky, přírodu a krajinu, nabídne bohatý hudební program.

V pátek se můžete těšit na vystoupení kapel jako Zrní, Please The Trees a Květy.

Sobotní večer přinese koncerty Znouzectnosti, Circus Problem, Zelených koulí a Jarem být. Na pódiu se objeví také písničkář Pavel Čadek. Pro děti je připraven interaktivní program plný písniček a tanců od skupiny Bombarďák.

Ve čtvrtek večer zahraje Neoveská cimbálová muzika v netradičním aranžmá s bicími nástroji. Festival nabídne i divadelní zážitky. Představí se například soubor Verdis s ekohrou "Zelená karkulka" nebo Víťa Marčík ml.

Sobotní odpoledne bude věnováno dílničkám, řemeslům, prezentacím, aktivitám pro děti a hrám. Přítomno bude více než třicet organizací, které se věnují dobrovolnictví, péči o krajinu, památky nebo práci s dětmi.

Festival nabídne také řadu workshopů, přednášek a debat. Návštěvníci si mohou vyzkoušet dílnu nenásilné komunikace, zažít blok o lesní mysli nebo si poslechnout přednášku "Nevyhasni" zaměřenou na sebepéči, pohodu a prevenci vyhoření.

Další přednášky se budou věnovat léčivým rostlinám a aktuálním otázkám ochrany životního prostředí, které představí například Fakta o klimatu nebo experti na péči o krajinu. Program doplní promítání dokumentů a filmů.

Spustit audio