Budova bývalé školy na náměstí v Třešti začne znovu sloužit od března

7. únor 2023 09:00

Poslední necelé dva týdny mají zedníci na to, aby dokončili opravu bývalé školy na náměstí v Třešti. První nájemci se do ní nastěhují na začátku března. Uvnitř budovy v současné době pracují desítky dělníků. Musí termín stihnout. Přitom podle původního plánu měla být oprava hotová v srpnu loňského roku.

„Tady bude sál, kde kromě toho, že tady budou děti vystupovat, tak bude sloužit jako učebna. Protože tady budou varhany, takže se tu bude učit hra na varhany,“ popisuje lidovecký starosta Třeště Vladislav Hynk.

Právě koncertní sál, který je v přízemí, patří k hlavním důvodům, proč se celá rekonstrukce za 85 milionů korun prodloužila.

„Ten sál v tom původním návrhu vůbec nebyl. Nebyla tam ani ta budoucí lékárna, ani tam nebyla budoucí cukrárna s kavárnou a spořitelna,“ dodává Hynk, jak se projekt rekonstrukce bývalé školy proměnil.

Jako první začne od března v budově fungovat pobočka České spořitelny, v dubnu lékárna a během léta i kavárna. Základní umělecká škola se přesune nejpozěji během prázdnin.

Spustit audio

Související