Bohumil Klepetko uvařil špekové knedlíky se zelím a cibulkou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili s moderátorem zpravodajských relací České televize Bohumilem Klepetkem. Vařili špekové knedlíky se zelím a usmažili cibulku navrch.

Povídali si překvapivě i o lodích, moři, plavbách i námořnické vlajkové abecedě. To všechno totiž Bohumila přitahuje už od dětství, kdy zatoužil stát se lodním důstojníkem. Pověděl vám také, jak zvládá vaření, která jídla miluje a co mu vařila babička.

Špekové knedlíky:
12 rohlíků, 1 kg uzeného bůčku, trochu mléka, 4 vejce, svazek sladkolisté petrželky, olej, sůl, pepř, cibule, kysané zelí, nové koření, trochu cukru

Reprízováno 26. října 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.