Alfréd Strejček zapekl lilek s česnekem a parmezánem

V dalším vydání Pochoutek jste slyšeli kultivovaný hlas známého dabéra, recitátora a moderátora Alfréda Strejčka. Právě on Naďu a Patrika učil zapékat lilek s česnekem a parmezánem. Je to bulharský recept, který získal od trenéra své ženy.

Dozvěděli jste se také, jaká jídla vaří rodině, proč se učil mašínfírou a jak se dostal k divadlu. Prozradil, kde zabloudil a jaký trapas zažil se svým kolegou kytarovým virtuózem Štěpánem Rakem. Došlo i na otázky typu, co je to kukmák nebo úšelo.

Lilek s parmezánem a česnekem dle bulharského receptu:
lilek, trochu olivového oleje, 1 citron, česnek, parmezán, sojová omáčka tamari a bílá bageta jako příloha

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.