Zkraťte si podzimní večer knížkou a zajímavým příběhem

12. říjen 2016
Dobré odpoledne

Podzimní dlouhé večery jsou ideálním časem k přečtení například napínavé knížky. Jaké novinky najdete v knihkupectvích, přišla do poradny Regionu říct Jitka Křivánková z knihkupectví Jitka. Velkým podzimním lákadlem je nová knížka o Harrym Potterovi. Novinka se jmenuje Harry Potter a prokleté dítě.

„Je to speciální vydání pracovního scénáře převážně jako divadelní hry. Ale v této knize nám líčí další osudy Harryho Pottera tak, že to neměl nikdy lehké. A teď jako přepracovaný zaměstnanec ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků to má ještě těžší. To si můžete přečíst v osmém dílu,“ doporučuje Jitka Křivánková.

Půlstoletí s Cimrmanen je dalším velkým lákadlem

Zdeněk Svěrák a jeho kolegové připravili novou knížku k významnému jubileu této stálice. Společně s knihou vychází i DVD. „Přibližuje obrazem i textem neznámou tvář nejslavnějšího českého divadelního souboru,“ říká host. Fanoušci Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka se taky rádi stanou hrdými majiteli titulu Filmové komedie.

Milovníky detektivek zaujme historický příběh českého autora

Známým a oblíbeným autorem mezi čtenáři historických detektivek je Vlastimil Vondruška. Z řady Letopisy královské koruny vyšel titul Jáchymovští démoni. „Autor popisuje příběh mladého rytíře Jiřího Adama z Dobronína, který se stane písařem královské komory a jeho úkolem je dohlížet na pořádek v údolí svatého Jáchyma, kde se podařilo nalézt stříbro,“ popisuje Jitka Křivánková. Takový objev nenechá v klidu žádného zájemce o cenný kov a součástí boje o něj je vražda.

Do tajů špionáže vás zavede Paulo Coelho a jeho Vyzvědačka

Koncem října vyjde i příběh známe orientální tanečnice, která se během první světové války stala agentkou Německa i Francie. Román se jmenuje Vyzvědačka. „Ožívá v něm skutečný příběh Mata Hari, slavné kurtizány a tanečnice za první světové války obviněné ze špionáže, která byla před sto lety popravená za velezradu,“ dodává host.

Spustit audio