Zapečené zelí

Originální recept na pečené zelí vás přiměje ke konzumaci vitamíny nabité zeleniny. Jde o relativně levnou surovinu, která je variabilní a jde z ní vykouzlit spousta skvělých receptů.

Zelí si můžete jednoduše zapéct s bramborami a slaninou a zalít bešamelem.

Budete potřebovat:

  • 800 g hlávky bílého zelí
  • 300 g brambor
  • 150 g anglické slaniny
  • sůl, pepř
  • máslo
  • čerstvou pažitku na posypání

Nemusíte se bát dát brambory a zelí do pekáče syrové. Zapékací mísu vymažte máslem, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 30 minut. Pak alobal odstraňte, teplotu snižte na 170 °C, aby se horní vrstva nepřipalovala, a dopečte dozlatova. Servírujte teplé a každou porci posypte nasekanou čerstvou pažitkou.