Zapečené zelí
Originální recept na pečené zelí vás přiměje ke konzumaci vitamíny nabité zeleniny. Jde o relativně levnou surovinu, která je variabilní a jde z ní vykouzlit spousta skvělých receptů.
Zelí si můžete jednoduše zapéct s bramborami a slaninou a zalít bešamelem.
Budete potřebovat:
- 800 g hlávky bílého zelí
- 300 g brambor
- 150 g anglické slaniny
- sůl, pepř
- máslo
- čerstvou pažitku na posypání
Nemusíte se bát dát brambory a zelí do pekáče syrové. Zapékací mísu vymažte máslem, zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 30 minut. Pak alobal odstraňte, teplotu snižte na 170 °C, aby se horní vrstva nepřipalovala, a dopečte dozlatova. Servírujte teplé a každou porci posypte nasekanou čerstvou pažitkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.