Zabijačková černá polévka

A nemusíte na to ani zabíjet pašíka!

Suroviny pro 4 osoby:

2-3 jelítka

1 litr vývaru

majoránka

česnek podle chuti

1-2 plátky tlačenky

Postup:

  1. Jelítka sloupneme a rozkrájíme do vývaru, uvedeme do varu a hmotu ještě rozmělníme vidličkou.
  2. Přidáme rozemnutou majoránku a krátce povaříme. Chceme-li mít polévku ještě vydatnější, nakrájíme do ní tlačenku a necháme také rozvařit společně s jelítky.
  3. Na talíři si každý přidá utřený česnek podle chuti a s krajícem chleba to poslouží jako vydatná přesnídávková polévka.

Související

  • Celerová letní polévka

    Aroma celeru je dané obsahem éterických olejů, které umějí chránit i náš zažívací trakt před různými nevítanými mikroorganismy.                

  • Pórková polévka s uzeným

    Pórek je národní zeleninou Walesu, ale v české kuchyni má taky své místo.

  • Dršťková polévka

    Naštěstí lze koupit dršťky předvařené!    

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.