Hranolky s dipy

Rychlé, jedlé…

Ingredience
  • mražené předsmažené hranolky – množství na 3-4 porce
  • 300 g sýra cottage (hrudkový, tvarohový)
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 lžíce ostrého kečupu
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • sůl
  • petrželka

Postup:

  1. Hranolky vysypeme na plech – nepřidáváme tuk a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Občas prohrábneme, aby se opekly pokud možno ze všech stran.
  2. Zatímco se hranolky pečou, umícháme si dipy – sýr cottage rozdělíme do tří misek, do každé přidáme lžíci majonézy a pak ochutíme – jednu část solí, utřeným česnekem a petrželkou, druhou kečupem a solí a třetí sterilovaným pepřem a solí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.