Za oponu českého showbyznysu nechá čtenářům nahlédnout nová kniha frontmana metalové skupiny Lady Kate

21. listopad 2023

Česká symfonicky metalová hudební skupinu Lady Kate vznikla v roce 2007. V současném složení s bubeníkem Ondřejem Plešounem Němcem, zpěvačkou Anetou Anett Noskovou a baskytaristou Standou Stanley Habichem vystupuje šest let. 

„Aneta ze všech předchozích zpěvaček vydržela v kapele nejdýl, umí fungovat jako chlap,“ chválí zpěvačku Ondřej Němec. Součástí Lady Kate je i kytarista Jarda Jelínek, který se rozhovoru nemohl zúčastnit.

Kromě hudby je kapela spojená i s literaturou. Ondřej Němec letos pokřtil titul Zpověď rockera, když se sen stane skutečností a naopak.

„Já jsem to plánoval už před několika lety, prostě jsem chtěl napsat knížku. Ani jsem neřešil, jestli to bude moje zpověď nebo prostě nějaká kapitola o muzice. Rozhodnutí padlo asi dva roky nebo rok před COVIDem, kdy mě oslovila kamarádka Pavla Teplá Janáková, spisovatelka dětských pohádek a chtěla popsat bicí soupravu do té jedné pohádky, tak jsem to popsal,“ vzpomíná autor knihy.

Z pracovní spolupráce vzniklo přátelství, které nakonec znovu vyústilo ve spolupráci. Čtenáři tak mají jedinečnou možnost nahlédnout za oponu českého showbyznysu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.