Výroba sýru mascarpone je jednoduchá. Pochází z Itálie

Mascarpone je jeden z nejslavnějších italských sýrů. Jeho název je odvozen nejspíš ze španělské fráze „más que bueno“ tedy „nejlepší“. Tento smetanový sýr se začal vyrábět na přelomu 16. století jihozápadně od Milána.

Používalo se mléko krav, které se spásaly tamní aromatické trávy, bylinky a květiny. Při výrobě mascarpone se nejdřív ohřeje smetana, pak se do ní vmíchá citronová šťáva, která ji srazí, pak se hmota nechá okapat na hadříku a mascarpone je na světě.


Víte, do kterého dezertu se přidává sýr mascarpone?

a) do tiramisu – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) do pudingu – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.

Vítěz získá roční předplatné časopisu Gurmet a balíček koření na zeleninu Kotanyi v hodnotě 500 Kč.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 30. června 2015!

Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.