Vlastně jsme chtěli trochu okouzlit fanoušky. Proto název Vigo

29. říjen 2018

Legendární rocková kapela z Jihlavy Vigo slaví dvacetileté výročí. A jak jinak než novu deskou, kterou pokřtí už 17. listopadu ve velkém sále Dělnického domu.

Do Dobrého dopoledne přišel kytarista Ladislav Křivánek a bubeník Roman Kříž.

„To se samozřejmě vyvíjelo od začátku této kapely, vyjadřovalo to ale ten čarodějnický smysl představitele Viga z Arabely,“ vzpomenul kytarista Ladislav Křivánek.

Roman Kříž
Ladislav Křivánek

Počátky muzikantů jsou ještě starší než dvacet let, které si kapela připomíná letos. „Začínali jsme vlastně už za základce, kdy se kupovaly kytary, starý bicí atd. To už je ale strašných let,“ pousmál se Roman Kříž.

Vlastní tvorba

Kapela Vigo má celou řadu vlastních písniček, i když začínala jako klasická zábavová kapela. „To je pravda. S vlastní tvorbou jsme počítali už od začátku, nikdo se ale nedovážil s tím někam vylézt. Nakonec jsme ale vydali svou první desku, nahráli jsme vlastní písně i s původními texty. Byly to ale skladby mladší, ze studentských let.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.