Vizitky kandidátů i debaty, připravujeme pro vás předvolební vysílání

5. září 2024
Dobré odpoledne

Český rozhlas Vysočina vás připraví na letošní krajské volby. Nové zastupitele našeho regionu budeme volit o víkendu 20. a 21. září.

Ode dneška začneme ve vysílání představovat kandidáty do krajského zastupitelstva. V pracovní dny vám v pravidelných časech nabídneme i besedy lídrů a provedeme vás i volbami a sčítáním hlasů.

PŘEDVOLEBNÍ VIZITKY

Krajské volby

Ve vysílání 5. - 13. září

Každý všední den v 14:45 a 15:45 hodin

První předvolební prvek se v našem vysílání objeví už dnes v 15:45, kdy otevřeme vysílání vizitek jednotlivých uskupení. Představíme jednak strany a hnutí, ale i lídra nebo lídryni podle současného působení. A dozvíte se, co chtějí udělat pro zlepšení života obyvatel kraje, jak zajistit dostupnou zdravotní péči a jak se má Vysočina připravit na stavbu nových bloků dukovanské elektrárny.

Kandiduje celkem 13 uskupení a postupně se prostřídají, takže každý následující pracovní den jejich vizitky uslyšíte vždy ve 14:45 a 15:45. Poslední bude v éteru příští pátek.

Všechny jsme oslovili se stejnými otázkami a v případě, že možnost odmítli, přineseme alespoň základní informace o tomto uskupení.

Předvolební debaty

PŘEDVOLEBNÍ DEBATY

Krajské volby

Ve vysílání od 16. do 19. září, vždy po 18. hodině

Debaty plynule navážou a budou celkem 4, první v pondělí 16. září. Lídry a lídryně jsme pozvali do našeho studia s tím, že se vždy představí 3 až 4 politici. Jednotlivé sestavy postavil proti sobě los za účasti státního notáře. Besedy povede jako moderátor redaktor zpravodajství Daniel Zach.

Začátek předvolebních debat bude jednotný - vždy po zprávách v 18 hodin. A pak podle počtu kandidátů na každého napočítáme 10 minut. Takže v případě, kdyby přišel jediný člověk, bude debata trvat právě deset minut. Když se sejdou čtyři, počítejte se 40 minutami. Probereme dopravu, energetiku, zdravotnictví, sociální služby i hospodaření kraje.

Předvolební debaty Českého rozhlasu Vysočina

Volby do Senátu

PŘEDVOLEBNÍ VIZITKY

Senátní volby

Ve vysílání ve 14:45 hodin

16. září obvod Chrudim

17. září obvod Třebíč

Senátní volby se týkají obyvatel Třebíčska a větší části havlíčkobrodského okresu. Právě těch se totiž týká letošní obměna třetiny horní komory. Kandidáty vám představíme také ve vizitkách, ale tentokrát už ne po jednotlivých osobnostech. Kontaktovali jsme uchazeče a ptali jsme se na jejich priority a vznikl vždy ucelený materiál.

V pondělí 16. září z něj dostanete kompletní servis k obvodu Chrudim, kam spadá větší část Havlíčkobrodska a v úterý 17. září potom za obvod Třebíč.

Volební víkend

O volebním víkendu 20. a 21. září se vám budeme hlásit se zajímavostmi z celé Vysočiny a po zavření místností v pravidelných intervalech přidáme aktuality ze sčítání hlasů. Speciální volební vysílání potrvá až do dvaadvacáté hodiny a budeme vás zásobovat i reakcemi politiků.

autoři: Daniel Zach , hoch
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.