V Třebíči se na pořadatelství baseballového Mistrovství Evropy připravovali několik let

26. září 2023

Zažít skvělou diváckou atmosféru velkého sportovního svátku, vyzdobené stadiony a také špičkový evropský baseball, můžete v rámci Euro Baseball Tour 2023. V České republice se koná od 24. září do 1. října.

Jednu za čtyř základních skupin mistrovství hostí i Vysočina. Konkrétně se hraje ve Sportovním areálu Na Hvězdě. Na spolupořadatelství mistrovství se V Třebíči připravovali několik let.

„Jednak je potřeba technické zázemí, kdy buďto splňujete ty podmínky, nebo ne, a pak je to samotné vyšperkování toho stadionu před tím mistrovstvím samotným,“ popisuje předseda klubu Třebíč Nuclears Jan Urbánek. „Věděli jsme, že pokud chceme pořádat mistrovství, tak musíme mít možnost hrát noční zápasy. A nám chybělo osvětlení, takže to jsme věděli, že bez světel mistrovství nebude,“ dává příklad.

Na stadionu chyběly také šatny. „Když se stadion v roce 2010 stavěl, tak to bylo pro jinou kapacitu. A baseball se mezitím v Třebíči rozvinul a dnes máme 12 mládežnických kategorií včetně extraligového áčka, takže ty technický podmínky, který jsme vylepšili, samozřejmě budou sloužit do budoucna,“ uzavírá Jan Urbánek.

Spustit audio