Divadlo T.E.J.P. přináší magii na hráz jihlavské Staré plovárny

18. červenec 2024

Nedaleko centra Jihlavy, na hrázi Staré plovárny, vyroste jako každé léto na přelomu července a srpna červeno-modré šapito. Divadlo T.E.J.P. tam uspořádá už sedmé letní divadelní dovádění, které ale slibuje víc než jen zábavu.

 „Technika hraje v našich představeních zásadní roli, protože umožňuje vytvářet jedinečné efekty, které obohacují divácký zážitek,“ vysvětluje principál Jakub Škrdla. „I když často přicházíme s náročnými nápady, snažíme se vždy překonat technické překážky a výsledkem je vždy něco magického,“ pokračuje a vysvětluje tak důležitou roli audio-vizuálního technika Vojtěcha Šouly.

Nejen divadlo, ale i komunita

„Na projektu se podílí nejen herci, ale i muzikanti, tanečníci a různí performeři,“ říká Jakub Škrdla. „Každý rok se nám přihlásí kolem 50 lidí, z nichž část tvoří základní tým a další se přidávají spontánně.“ Všichni účastníci sdílejí své nápady a podílejí se na tvorbě výsledného představení. „Je to o dialogu a sdílení zkušeností,“ vysvětluje Škrdla.

Výzvy a překážky Staré plovárny

Stará plovárna, místo konání představení, nabízí specifické podmínky. „Není zde klasické divadelní zázemí, což klade vysoké nároky na naši improvizaci,“ říká Vojtěch Šoula. „Navíc se musíme vypořádat s počasím a přírodními podmínkami.“ Škrlda k tomu dodává: „Je to prostor plný výzev, ale právě tyto výzvy nás posouvají dál a nutí nás hledat nové cesty.“

Na představení Divadla T.E.J.P. se můžete těšit od 31. července do 4. srpna na Staré plovárně v Jihlavě.

Letní divadelní projekt divadla T.E.J.P. v Jihlavě
autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio