V kopcích uvízly kamiony, někde popadaly stromy. Sníh a ledovka komplikují dopravu

12. prosinec 2018 08:00

Noční sněžení a ledovka ve středu ráno zkomplikovaly dopravu především v horských oblastech, velké problémy mají řidiči také na Vysočině.

Situaci zhoršují kamiony uvízlé v kopcích, které blokují ostatní vozidla. Na některých místech stromy nevydržely tíhu těžkého mokrého sněhu a popadaly na silnice i železniční tratě.

Řidiči musí jezdit opatrně po dálnici D1, kde na některých úsecích po chemickém ošetření leží rozbředlý sníh a kvůli sněžení je horší viditelnost.

Problémy na železnici

Sníh způsobil v noci problémy v železniční dopravě. Popadané stromy po půlnoci zastavily vlaky na Vysočině mezi Horní Cerekví a Kostelcem Jihlavy, v úseku Rantířov - Jihlava město, od rána je zastaven provoz mezi Světlou nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou či v úseku Pacov - Obrataň.

Silnice jsou ale mokré a náledí ani zmrazky silničáři nehlásí. V noci platila na celém území kraje výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před náledím. Zvýšený počet dopravních nehod kvůli tomu ale policisté nezaznamenali.

Připadlo až 21 centimetrů

Meteorologové na několika místech Vysočiny sledují, kolik napadlo nového sněhu. „Nejvíc je to v Přibyslavi, od včerejška 21 centimetrů. Naopak v Dukovanech jen 4 centimetry,“ řekla v ranním vysílání Jitka Kučerová z ČHMÚ Brno.

autor: red
Spustit audio

Související