Protihluková stěna a snížení rychlosti. Ve Vodné u Kamenice se lidé dočkají za dva roky

7. prosinec 2018 06:00

Na silnici I/34 ve směru na Jindřichův Hradec je na samém konci Vysočiny vesnice Vodná. Aktuálně se tam jezdí sedmdesátikilometrovou rychlostí.

Lidé ve Vodné si ale ztěžují na nepřetržitý hluk s dopravy. Stát, respektive Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tam chce do dvou let vystavět protihlukovou stěnu a snížit rychlost na padesát.

Jezdí tady i auta téměř devadesátkou, referoval z místa reportér Milan Soldán. U silnice totiž stojí informativní radar. „Na základě měření hluku jsme se rozhodli postavit protihlukovou stěnu. Se stavbou počítáme v roce 2020,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Ubrat plyn

Součástí opatření má být i snížení rychlosti ze sedmdesáti na padesát kilometrů v hodině. „Už tam proběhla nějaká jednání. Navrhujeme snížení rychlosti,“ potvrdil starosta Kamenice nad Lipou Jaromír Pařík (ČSSD).

Všichni lidé z Vodné ale se snížením rychlosti nesouhlasí. Příkladem je Josef Tolkner: „Jezdí tady do kopce, já mám barák na kraji a všechno to tady budu čuchat. Chápu to, že lidi, kteří bydlí níž, budou pro padesátku, já s tím ale nesouhlasím.“

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio