Středa přinesla zprávy o pěti úmrtích

25. září 2010

Média na Vysočině ve středu přinesla zprávy o mnoha neštěštích s tragickými konci. Objevily se zprávy o pěti úmrtích a několika těžkých zraněních.

Nedaleko Ždírce na Doubravou v osobním autě zahynul jeden muž. U Kejžlic nedaleko Lipnice nad Sázavou včera našli popeláři tělo mrtvé dvaačtyřicetileté ženy. Agentury vydaly zprávy o smrtelném pracovním zranění muže ve Ždírci. Sérii smutných zpráv dovršily informace o úmrtí muže u Velkého Beranova na kterého spadl strom a u Brzkova našli lidé dřevorubce, který se zřejmě pořezal a zranění podlehl.

K nehodám se pro Region vyjádřil ředitel jihlavské záchranky Jan Sedlák: "Máme vysledováno, že počet nehod, úrazů, infarktů je dlouhodobě hodně podobný. Že se nehody udály během jednoho dne, je jen souhra čísel, náhod." Podle Sedláka nemá vyšší počet nehod souvislost s několikadenním třetím zátěžovým stupněm. "Zátěžový stupeň má vliv především na kardiaky, toto byla většinou těžká zranění s fatálními následky. Co se týká záchranky, tak ve středu vyjížděla v našem regionu pouze k jedné dopravní nehodě s lehkým zraněním." A znovu dodal: "Já bych to opravdu viděl na souhru náhod."

Spustit audio