Středa: Květinový den

11. květen 2016

Máte rádi květiny a ještě raději je dostáváte milé dámy? A pokud máte zahrádku, jaké květiny pěstujete a jaké barvy máte nejraději? A co vy pánové - kupujete rádi pro své drahé kytice růží či tulipánů? Nebo se spíše stydíte chodit domů s kytkou?

Víte, kdy je vhodné i muži dát květinu? A co taková květomluva? Víte, co která květina znamená a co nám tím dárce chce sdělit?

Když si chceme příjemně odpočinout, tak se často vypravíme do přírody. Určitě i vy rádi koukáte do zeleně, na vysoké stromy a teď na jaře i na spousty květů, tak proč si o nich také nepopovídat, co říkáte!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.