Stovku oprav naplánovali na letošní rok silničáři na Vysočině

10. březen 2023 08:30

Zhruba stovku oprav a rekonstrukcí chystá na letošní rok Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Investice budou větší než loni. Celkem chtějí krajští silničáři dát do oprav 800 milionů korun.

„Hlavní rozdíl je asi v tom, že dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury, kterou dostáváme od roku 2015, byla na rok 2023 navýšená o 50 %. Takže jenom z toho SFDI máme zhruba 550 milionů korun na opravy a investice,“ vysvětlil technicko správní náměstek Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Tomáš Mátl.

Mapa plánovaných oprav Správy a údržby silnic Vysočiny na rok 2023

Jedna z největších investice, která se dotkne řidičů, je rekonstrukce silnice z Polné do Nížkova. V přípravě je oprava ulice Romana Havelky v Jihlavě. A rekonstruovat se bude i úsek od silnice 2/602 u Velkého Meziříčí do Netína, který je taky velmi frekventovaný.

„Letos se toho hodně sešlo na Chotěbořsku, v oblasti Chotěboř, Železné hory, Údavy, Ždírec nad Doubravou, kde máme řadu mostů a propustků, které chceme dělat. Zároveň do toho zasáhne Ředitelství silnic a dálnic, které chce rekonstruovat úseky silnic mezi Jitkovem a Ždírcem nad Doubravou a Ždírcem nad Doubravou a Údavami,“ pokračuje Tomáš Mátl.

Koordinace oprav v tomto regionu bude složitá. Objížďky úseků opravovaných Ředitelstvím silnic a dálnic totiž povedou přes Chotěboř a jejím okolím, kde jsou mosty a propustky, které chce opravovat Správa a údržba silnic.

Krajská správa a údržba silnic už zahájila první dvě akce. Dělníci už zdemolovali a nyní nově staví most u Leskovic na Pelhřimovsku, po zimní pauze se vrátili i do Lipníku u Třebíče.

Spustit audio

Související